BN TV-PAVIĆ: NACIONALNA STRATEGIJA MORA BITI JEDINSTVENA

Demokratski narodni savez nikada nije bio niti će biti dio raskola, svađa i  podjela. DNS je drugačiji, ima svoje principe, drži se dogovorenog, ne koristi riječnik koji udalјava lјude jedne od drugih. Mi nikada ne koristimo riječ „izdajnik“ i „kriminalac“  i zato je naša retorika bliska prosječnom čovjeku. Ovo je sinoć (10.3.2016.) u emisiji „PULS“ BN TV , između ostalog, rekao predsjednik DNS-a Marko Pavić, odgovarajući na pitanje kako komentariše podjele na relaciji Sarajevo-Banja Luka. Takođe je istakao da retorika DNS-a nije takva da nekoga diskvalifikuje, jer to ne donosi rezultat.

Govoreći i Mehanizmu koordinacije, Pavić je istakao da nije bilo potrebno da se usvaja na onakav način, koji je suprotan odlukama koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske. Na pitanje hoće li biti referenduma u RS, lider DNS-a je odgovorio da je on, po tom pitanju uvijek bio jasan: „Mislim da se krupne stvari  u RS moraju uraditi konsezusom svih stranaka, a ne sa aspekta vlasti. Tamo, gdje je u pitanju vitalni nacionalni interes , uvijek mora postojati konsenzus.Tu nema pozicije i opozicije“ rekao je Pavić, dodajući da nacionalna strategija mora biti jedinstvena. Referendum je jedno od strateških nacionalnih pitanja. Ako nema konsenzusa svih stranaka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu, onda ćemo podijeliti građane, a to nije dobro. Znači, po tom pitanju moramo imati jedinstveno mišlјenje pozicije i opozicije, bio je kategoričan Pavić.

Predsjednik DNS-a je, takođe govorio i o stavu stranke kada je u pitanju borba protiv kriminala i korupcije, oko Zakona o radu,  kadrosvkoj politici unutar koalicije, ekonomskim pitanjima…